Vochtproblemen en schimmelvorming in uw badkamer zijn niet alleen visueel storend, het is ook nefast voor een gezond badkamerklimaat. Houd rekening met onderstaande tips bij uw volgende badkamerrenovatie zodat u enkel nog hoeft te ontspannen:

  1. Vermijd koppelstukken: gebruik dubbelwandige kunststof leidingen die eenvoudig te plooien zijn. Hierdoor vermindert het aantal koppelstukken en dus ook het aantal mogelijke plaatsen waar lekken kunnen ontstaan. Ze zijn daarnaast ook veel beter bestand tegen hoge waterdruk en temperatuurschommelingen.
  2. Kies voor cementpleister achter de (te plaatsen) tegels: in tegenstelling tot de klassieke gipspleister, is cementpleister waterafstotend. Zo krijgt water dat via voegen of slecht kitwerk tot aan de muur komt geen kans om in de muur te trekken.
  3. Maak gebruik van een waterdichtingsdoek (vb Schlüter kerdi doek): plaats op alle (te betegelen) muren in de douche een waterdichtingsdoek op de cementpleister. Daarna plaatst u de tegels wat zorgt voor een extra bescherming en een vochtvrije muur.
  4. Siliconen zijn king: kit alle binnenhoeken in de badkamer, de aansluitingen tussen wandtegels, douchescherm en douchebak af. Gebruik hiervoor siliconen specifiek voor de badkamer. Ze zijn schimmelwerend en elastisch. Vervang ze elke 2-3 jaar.
  5. Acrylverf: ongevoelig voor temperaturen en vocht. De perfecte match dus voor uw badkamer. Daarnaast zijn ze ook nog eens perfect afwasbaar. Een win-win-win dus!
  6. Installeer een elektrische ventilatiesysteem in uw badkamer. Het is de long van uw badkamer. Ze brengt verse lucht aan en voert vochtige lucht af. Zo vermijdt u aangedampte spiegels en een ongezond klimaat binnen. Om het ventilatiesysteem optimaal te laten werken, zorgt u ervoor dat de afvoer zo dicht mogelijk bij de doucheruimte is geplaatst. Zo verdwijnt het vocht als sneeuw voor de zon en maakt schimmel geen kans.

 

Wenst u ook een gezonde badkamer in stijl te installeren?
Wij helpen u graag verder. Contacteer ons via mail of telefonisch op 03 375 57 90.